31 oktober 2021
13:00

Trosa-Vagnhärad SK

Referat: Karlslunds IF FK - Trosa-Vagnhärad SK

Det var ett överlägset Karlslunds IF FK som idag tog hem tre nya poäng i Division 2 Södra Svealand, detta efter hela 5-0 mot gästande Trosa Vagnhärad SK. Karlslunds målskyttar: Linus Lamu 2, Almin Masic, Pontus Hatula och Konrad Gustafsson.

Karlslund ställer upp med:
Rasmus Forsell
Lukas Julher - Carl Ekstrand Hamrén (ut '69) - Konrad Gustafsson - Christopher Alp (ut '86)
Pontus Hatula - Dennis Koss (ut '46) - Jonathan Lundberg
Ebrima Jaiteh (ut '69) - Linus Lamu - Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Ousama Djaiji (in '86), Linus Engwall (in '46), Abdi Sabriye (in '69), Filip Höijer (in '69)

Karlslund tar tag i taktpinnen direkt från start och kommer till ett antal farligheter i form av nickavslut. Det ska dock dröja till den 20:e minuten tills nollan i målprotokollet spräcks. Högerbacken Lukas Julher kommer runt på kanten och slår in boll i målområdet där måltjuven Linus Lamu möter bollbanan och skarvar in 1-0 till Karlslund. Ett klassiskt FIFA-mål som twitterredaktionen så klockrent benämner Lamus åttonde mål för säsongen.

2-0 kommer tio minuter senare då Jonathan Lundberg slår en djupledspassning till Almin Masic som kommer in från vänsterkanten. I ett friläge gör Masic inga misstag och sätter kyligt sitt femte mål för säsongen.

Karlslund ska även hinna med att göra 3-0 innan halvtidsvilan då en andraboll hamnar framför Pontus Hatulas fötter och som från några meter utanför straffområdet dunkar in bollen i bortre hörnet, Hatulas första mål i Karlslund.

En riktigt bra första halvlek av hemmalaget. Det har vi sett förr, tänker hemmapubliken och minns tillbaka på några matcher där en bra första halvlek sedan har bytts ut till en mindre bra andra halvlek. Men detta var något som killarna i Karlslund inte hade tänkt bjuda på idag, utan det bjöds i stället vidare på dominans även i den andra halvleken.

I den 66:e minuten vinner Jonathan Lundberg ett motlägg och bollen studsar fram till Linus Lamu som åter visar sitt målsinne och sätter 4-0. Därmed går han upp i ensam intern skytteligaledning med sitt nionde mål i sin 21:a seriematch för året.

5-0 kommer i den 80:e minuten då inbytte Filip Höijer passar till Pontus Hatula som slår ett väl avvägd inlägg från högerkanten in till Konrad Gustafsson som pricknickar in slutreultatet. Gustafssons andra seriemål för säsongen och fjärde poäng totalt (då han även har två assists) i sin 21:a seriematch.

Ja, den här matchen var Karlslunds från första spark till sista. En helgjuten insats från samtliga. Kul för Rasmus Forsell i målet att få hålla en ny nolla, även om han inte sattes på alltför svåra prov under matchen, men några inlägg och skott fick han ändå ta emot.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Karlslund tar därmed en skön revansch efter bortamötet lagen emellan, och befäster därmed fjärdeplatsen i Division 2 Södra Svealand. I nästa omgång är Karlslund spellediga och nästa match spelas lördag 13 november kl. 16:00 då vi tar emot tabelljumbon Tyresö FF på Karlslund Arena.